Hlavacov

• Literatur:

Heber, F. A. 1844: Böhmens Burgen, Vesten und Bergschlösser II. Prag. Cechner, A. 1913: Soupis památek historických a umeleckých v politickém okresu rakovnickém. II. díl. Praha. Renner, J. 1914: Hlavacov. Vestník musejního spolku královského mesta Rakovníka a polit. okresu Rakovnického 3, 3 - 13. Kocka, V. 1918: Castellum vetus a castellum novum. Vestník musejního spolku královského mesta Rakovníka a polit. okresu rakovnického 8, 4 - 25. Sedlácek, A. 1935: Hrady, zámky a tvrze Království ceského 8. 2. vydání. Praha. Kocka, V. 1936: Dejiny Rakovnicka. Rakovník. Durdík, T. 1999: Ilustrovaná encyklopedie ceských hradu. Praha. Ergänzungsband 1 2002, 2 2005,3 - 2008. Durdík, T. 2004: Nálezy z hradu prechodného typu (Hlavacov, Angerbach, Tachov) - Funde aus dem Burgen des Übergangtyps (Hlavacov, Angerbach, Tachov). Castellologica bohemica fontes 1. Praha. Razím, V. 2005: O tzv. hradech prechodného typu - Von den sog. Burgen des Übergagngstyps. AR LVII, 351 - 380. Durdík, T. 2006: Tertiärer Flußsand als Unterbettung böhmischer Burgen - Tertiary River Sand Used as Subsoil of Czech Castles. CaBe 9, 61 - 72. Durdík, T. 2007: Hrady prechodného typu v Cechách - Burgen des Übergangstyps in Böhmen. Praha.