Trosky

Sedlácek, A. 1932: Hrady, zámky a tvrze království ceského 10. 2. Auflage. Praha.
    Menclová, D. 1946: Hrad Trosky. Vlastivedná knižnice KCT, rada 1, sv. 4. Praha.
    Menclová, D. - Wagner, J. - Hlávka, K. 1958: Trosky. Státní hrad a památky v okolí. Praha.
    Menclová, D. 1972: Ceské hrady 1, 2. Praha (2. Auflage Praha 1976) Cejpová, M. 1987: Predstihový výzkum na hrade Trosky v roce 1986. ZKMVC XIV 1, 62 - 64. Cejpová, M. 2003 d: Kovová trojnožka z hradu Trosky a nekteré její analogie. AH 28, 539 - 546. Svoboda, L. 1991: Trosky. Praha - Pardubice Prostredník, J. 1996: Predbežná zpráva z nejnovejšího archeologického výzkumu - Trosky v praveku a stredoveku. Od Ješteda k Troskám III (XIX), 4, 22 - 24.
    Prostredník, J. - Rídkošil, T. 1998: Archeologický výzkum a geologický pruzkum hradu Trosky v roce 1997. ZMHK 24, 37 - 53.
    Hošek, J. - Prostredník, J. - Benešová, J. 1998: Kovárská dílna na Troskách. Sborník Národního muzea. Durdík, T. 1999: Ilustrovaná encyklopedie ceských hradu. Praha. Ergänzungsband 1 2002, 2 2005,3 2008, 4 2011.
    Benešová, J. 2000: Záchranný archeologický výzkum na SH Trosky, k. ú. Troskovice v letech 1997 - 1998.
    Památkový ústav v Pardubicích. Výrocní zpráva 1999, 139 - 144. Benešová, J. - Prostredník, J. 1999: Výzkum hradní kovárny na Troskách v roce 1998. ZCAS Supplément 38, 14, obr. 9.
    Benešová, J. - Kalferst, J. - Prostredník, J. 2001: Archeologický výzkum severního predhradí státního hradu Trosky v roce 2000. Památkový ústav v Pardubicích. Výrocní zpráva za rok 2000, 112 - 134.
    Benešová, J. - Prostredník, J. N. - Kalferst, J. 2002: Troskovice, SH Trosky - výzkum severního predhradí. Památkový ústav v Pardubicích. Výrocní zpráva za rok 2001, 128 - 141.
    Benešová, J. - Prostredník, J. N. - Kalferst, J. 2003: Troskovice, SH Trosky - výzkum predhradí v roce 2002. Památkový ústav v Pardubicích. Výrocní zpráva za rok 2002, 116 - 124.