Nijenborch
Hauptdaten

• Funktion Rechtsstellung:
    Belagerungsburg
    Adelssitz
  • Kurzansprache:
    Het terrein van de voormalige Nijerborch is van belang als illustratie van hoe men in de late middeleeuwen tot ca. het midden van de 16e eeuw oudere kastelen beschermde tegen kanonvuur door ze "in te pakken" met aarden wallen (al dan niet voorzien van rondelen).
  • Niederungslage:
    ohne Überhöhung
  • Lagebeschreibung:
    Het terrein van de voormalige Nijerborch bevindt zich ten oosten en even buiten de plaats Randwijk op het adres Nijburgsestraat 2. Van het kasteel is niets meer zichtbaar. Vanaf de bocht in de weg ten oosten van het complex zijn de herstelde wallen en grachten te overzien.
  • Datierung-Beginn:
    14.Jh.
  • Datierung-Ende:
    16.Jh.
  • Erhaltung - Heutiger Zustand:
    Geringe Reste
  • Erhaltung - Kommentar:
    Van het kasteel is geen bovengronds muurwerk bewaard gebleven. Op het voormalige terrein liggen wel verscheidene kloostermoppen half of geheel bovengronds. In 1986 zijn wallen en grachten gedeeltelijk teruggebracht tot de oorspronkelijke situatie zoals di