Týnec nad Sázavou

• Literatur:

Durdík, T. 2000: Ilustrovaná encyklopedie ceských hradu. Praha,567-568 mit Literatur. Durdík, T. 1998: Hrady prechodného typu v Cechách. Praha, 146-160. Hejna, A. 1969: Dúležité objevy v Výnci nad Sázavou, Zpravodaj stredoceské vlastivedy a kronikárství 1, 253-256. Hejna, A. 1971: Archeologický výzkum v areálu hradu v Týnci nad Sázavou, Sborník vlastivedných prací z Podblabnicka 12, 70-89. Hejna, A. 1972: Archeologický výzkum v Týnci nad Sázavou, Archeologické rozhledy XXIV, 410-416, 483-484. Wolf, V. 1971: Historicko-kartografické a ikonografické materiály Týnce nad Sázavou, Sborník vlastivedných prací z Podblanicka 12, 90-102. Durdík, T. 1976:Nástin vývoje hradu na Podblanicku a v Dolním posázaví, Sborník vlastivedných prací z Podblanicka 17, 117-137. Hejna, A. 1983a: Týdec an der Sázava - Herrensitz der Premyslidenzeit in Böhmen. Bodendenkmalpflrge, 237-242.